PONIEDZIAŁEK 06-10-2025 | |
ŚNIADANIE | KANAPKA Z WĘDLINĄ , SAŁATĄ, SZCZYPIORKIEM I POMIDOREM - CHLEB ŻYTNI (25G), CHLEB OLIWSKI (20G), MASŁO (6G), WĘDLINA (15G), SAŁATA, SZCZYPIOREK (10G), POMIDOR (10G), KAKAO (150ML) |
II ŚNIADANIE | GRUSZKA (100G) |
OBIAD | RYŻ Z JABŁKIEM I JOGURTEM NATURALNYM- ( ryż basmati, jabłko jogurt naturalny, cukier waniliowy, cynamon, cukier ) (100g), KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW (mieszanka kompotowa, morela suszona, śliwka suszona, żurawina, rodzynki )(150ml), BANAN (100G), |
PODWIECZOREK | ZUPA MEKSYKAŃSKA ( woda, wołowina, pomidory, papryka, fasolka czerwona, kukurydza, marchew, seler, por, pietruszka, sól, pieprz, lubczyk) (300ML ), BUŁKA GRAHAMKA (25G), ŚLIWKA (50G) |
ALERGENY: 1,7,9 | |
WTOREK 07-10-2025 | |
ŚNIADANIE | ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI Z KUKURYDZIANYM / KANAPKA Z PASTĄ Z CIECIERZYCY SUSZONYM POMIDOREM I ZIOŁAMI -CHLEB Z DYNI (25G), CHLEB ZAKOPIAŃSKI (20G), MASŁO (6G), PASTA Z CIECIERZYCY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I ZIOŁAMI (15G), ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI (300ML), |
II ŚNIADANIE | GRUSZKA (100G) |
OBIAD | KOTLET SCHABOWY W PANIERCE - (jaja, olej rzepakowy, bułka tarta. pieprz, sól,)(70G), MINI MARCHEWKA (100G), ZIEMNIAKI (150G), KOMPOT Z ŚLIWKI (150ML), JOGURTEM NATURALNYM Z MANGO (150ML) |
PODWIECZOREK | ZUPA KREM Z DYNI I JABŁKA Z GROSZKIEM PTYŚ - (woda,pierś z kurczaka, dynia, jabłko, groszek ptyś, marchew pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, , gałka muszkatołowa, sól , pieprz). (300G), ŚLIWKA (50G) |
ALERGENY : 1,3,7,9 | |
ŚRODA 08-10-2025 | |
ŚNIADANIE | KANAPKA Z WĘDLINĄ , SEREM , SAŁATĄ I POMIDOREM - CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM (25G), CHLEB OLIWSKI (20G), MASŁO (6G), WĘDLINA (15G), SER ŻÓŁTY (10G), SAŁATA, POMIDOR (10G), KAWA ZBOŻOWA (150ML), |
II ŚNIADANIE | NEKTARYNKA (100G) |
OBIAD | SPAGHETI Z MAKARONEM KOKARDKI (łopatka, makaron, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, czosnek marchew, pietruszka, seler, por, cebula, , bazylia, zioła prowansalskie, majeranek, oregano, pieprz, sól) (100G), KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW (mieszanka kompotowa, morela suszona, śliwka suszona, żurawina, rodzynki )(150ml), MILERMIŚ JAGODOWY (150ML) - WYRÓB WŁASNY |
PODWIECZOREK | KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - ( woda, łopatka, boczek wędzony kapusta kiszona ziemniaki, marchew pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól , pieprz,) (300G), BUŁKA Z MAKIEM (25G), BANAN (50G) |
ALERGENY : 1,7,9 | |
CZWARTEK 09-10-2025 | |
ŚNIADANIE | ZUPA MLECZNA Z MUSLI / KANAPKA Z PASTĄ Z ŁOSOSIA SZCZYPIORKIEM , RZODKIEWKĄ, POMIDOREM - CHLEB ORKISZOWY (25G), BUŁKA PARYSKA ,(20G), MASŁO (6G), PASTA Z ŁOSOSIA (10G), SZCZYPIOREK (10G), RZODKIEWKA (10G), POMIDOR (10G), ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI MUSLLI (300ML), |
II ŚNIADANIE | JABŁKO (100G) |
OBIAD | JESIENNY KOCIOŁEK Z PIERSIĄ Z KURCZAKA - ( pierś z kurczaka, dynia, cukinia, papryka, bakłażan, pomidory, zioła prowansalskie, czosnek, sól, pieprz ) (150G), ZIEMNIAKI (150G), KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW (mieszanka kompotowa, morela suszona, śliwka suszona, żurawina, rodzynki )(150ml), CIASTKO Z KASZY MANNEJ Z POLEWĄ JAGODOWĄ (30G) - WYRÓB WŁASNY |
PODWIECZOREK | ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM (woda, kurczak, makaron nitki marchew pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól pieprz). (300G), ROGAL (20G), ŚLIWKA (50G) |
ALERGENY : 1,7,9 | |
PIĄTEK 10-10-2025 | |
ŚNIADANIE | BUŁKA ŚNIADANIOWA Z JAJECZNICĄ I SZCZYPIORKIEM / DŻEM JABŁKOWY - BUŁKA ŚNIADANIOWA (30G), MASŁO (6G), JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM (35G), DŻEM JABŁKOWY (15G) - WYRÓB WŁASNY , KAKAO (150ML), |
II ŚNIADANIE | GRUSZKA (100G) |
OBIAD | FILET W CHRUPIĄCEJ PANIERCE W SOSIE POMIDOROWYM Z WARZYWAMI ( dorsz, pomidory, marchewka, seler, por, pietruszka, papryka, pieczarki, sól, pieprz) (70G), ZIEMNIAKI (150ML), KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW (mieszanka kompotowa, morela suszona, śliwka suszona, żurawina, rodzynki )(150ml), BUDYŃ WANILIOWY (150ML) - WYRÓB WŁASNY |
PODWIECZOREK | ZUPA KREM Z PIECZAREK - (woda, łopatka pieczarki śmietana , marchew pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól , pieprz,) (300 G), BUŁKA WIELOZIARNISTA (25G), MELON (50G) |
ALERGENY : 1,3,4,7,9 | |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych. | |
Pełen skład towarów użytych do przygotowania potraw znajduje się u intendentki. |
„Dziecko chce być dobre.
Jeśli nie umie – naucz,
Jeśli nie wie – wytłumacz,
Jeśli nie może – pomóż”
81-543 Gdynia
ul. Widna 15